Провеждане на безплатен уебинар - обучение на тема „Одит на Информационните технологии и техники при провеждането му“

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Предвид проявения голям интерес от Ваша страна за участие в онлайн обучения и след успешно проведените първи уебинари през месец април, дирекция МКВО отново организира на 21 май 2020 г. от 16:00 до 17:00 часа безплатен уебинар - обучение на тема „Одит на Информационните технологии и техники при провеждането му“.

Обръщаме внимание, че целевата група на участниците в уебинара са РВО и вътрешни одитори от публичния сектор.

Уебинарът ще се проведе чрез онлайн видеоконферентна връзка „Zoom“ (www.zoom.us). Както вече знаете, необходимо е платформата да се инсталира на компютъра, на който се използва. За да се предотврати претоварване на връзката, максимално допустимият брой участници ще бъде до 80 души.

Лектор на обучението ще бъде г-н Тодор Янкулов, който ще представи различни въпроси чрез онлайн платформата, свързани с обхвата (информационна сигурност, общи и application контроли) цели, специфична експертиза, която е необходима, как и защо могат да бъдат проверявани компоненти на ИТ средата в една организация – базови теми, които да повишат разбирането на колеги одитори и др. Предвид факта, че одитните ангажименти за увереност, по отношение на ИТ среда и инфраструктура са най-рядко прилагани, а в същото време значението на ИТ технологиите в публичния сектор нараства, ще бъдат дискутирани и допълнително възникнали въпроси от Ваша страна, при проявен интерес.

Лекторът ще предвиди отново кратък панел за отговори и въпроси, които могат да се задават в чата на платформата или да са изпратени предварително на имейл [email protected]. Въпросите ще бъдат анонимни и няма да бъде давана информация за лицето, което ги е изпратило.

За участие в онлайн обучението, моля да посочите име и фамилия, длъжност, тел. за връзка и електронна поща на участниците в срещата. Заявките ще очакваме на следния ел. адрес: [email protected] до 19 май 2020 г. или до изчерпване на заявените 80 бройки във виртуалната аудитория преди този срок. Отново напомняме, че такси за участието не се дължат.

След като регистрираме Вашите заявки, ще изпратим потвърждение за записването ви в списъка с участници. Преди провеждане на обучението, на посочените от Вас имейли ще получите покана за достъп до Уебинара.

За допълнителни въпроси или уточнения може да се обръщате към Валентин Бонев – началник на отдел „Методология на контрола“ в дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ на телефон 02/9859 5254, или на телефон 02/9859 2351.

 

Поздрави и бъдете здрави!

Дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“

14.05.2020 г.